Manesmedja_home_se
Manesmedja_home_mobile_se

Månesmedja Rödslyet

Photo_6619210_DJI_74_pano_246_0_20211124101834_photo_pano.jpg

„Harmoni – mellan kropp, anda, själ,
natur och miljö“

Månesmedja Rödslyet förkroppsligar vår livsväg och allt vi tror på. Vårt ansats är att leva i harmoni med allt som omger oss och att minska vår negativa inverkan på det så mycket som möjligt.
Vi sammanförar vår kunskap om ett alternativt livsstil på alla plan. Så vi försöker skapa harmoni i kropp, anda och själ, och att leva i harmoni med naturen och miljön omkring oss.

Nu när vi har hittat vår plats “Rödslyet” (som betyder: “där var den röda mossan växer”) mitt i skogen, uppe i norden från Sverige, använder vi all vår kunskap och levda erfarenhet för att bygga upp vårt eget paradis.

Om du vill följa med på vår resa, är du välkommen att fortsätta läsa och lära dig mer om oss, vår plats Rödslyet, vad vi gör här, och om tillämpad permakultur i det nordiska klimatet.

Offgrid living

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_34e9

Här ska vi generera all el vi använder med sol-, vind- och värmeenergi. Hittills har vi lyckats installera flera solpaneler och ett litet vertikalt vindkraftverk, vilka genererar tillräckligt energi för den mesta tiden. Bara under tiden runt midvintern, när solen skiner bara få timmar om dagen, måste vi sätta på den gamla dieselgeneratorn en gång i veckan för att fylla på batterien. Men detta kommer att förändras på nästa vintern, då ska vi genererar ytterligare varmt vatten och el från värmen från vår vedspis. Efter det, vi ska behöva generatorn inte längre.

Söka och samla upp mat i naturen

Berries & mushrooms

En annan passion från oss är att söka och samla upp vilda ätbara mat (bär, svampar, örter, växter…) direkt från ängen och skogen runt vår plats..

Men det är inte bara mat och medicin vi får från ängen och skogen runt omkring, Men det är inte bara mat och medicin vi får från ängen och skogen runt omkring. Med att observera naturen, växterna, svamparna och makro- och mikrofaunan som frodas här, vi kan också få kunskap; vare sig om hur vi kan förbättra vår trädgård eller något om det lokalt klimatet.

Permaculture & Self-sufficiency

Earth care.
People care.
Fair Share.

Earth care.
People care.
Fair Share.

vegetables

En av de viktigaste punkterna i permakulturen är, att inte alls producera avfall. Det betyder, att skapa kretslopp så små som möjligt, för att “återvinna” allt du producerar. Och det betyder inte bara fysiskt avfall, som det du lägger i din soptunna. Nej, det betyder allt, som du kan inte integrera tillbaka i något du använder. Lyckligtvis, är vi inte anslutna på något sätt till elnätet och vatten. Så måste vi själva ta hand om allt vi behöver (el och vatten etc.), men samtidigt måste vi också ta hand om allt vi producerar. Det inkluderar att vi tar hand om att rengöra vattnet som vi använder innan vi skickar det tillbaka till naturen och att vi återvinner alla näringsämnen som vår kropp utsöndrar som “skit & urin” för att använda det i form av kompost gjord av vår egen humanure och det “flytande guldet” som skapas av jäsning urin, som är helt steril och har en av de högsta kvävehalterna av allt som du kan använda för att växa och frodas dina grönsaker och bär.

Sascha

Förresten, Sascha har gjort många planering, projekt och undervisade kurser i tillämpad permakultur sedan mer än 10 år och kommer att fortsätta dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter här i Rödslyet.

The dates for the first courses & workshops are coming soon…

IMG_0395

Blomma- och svamp-essenser
— Månsken-essenser

Eftersom vi båda är terapeuter i många år, förenar vi vår kunskaper inom ämnesområderna homeopati, kinesiologi, örtmedicin och energetisk arbete. Ur detta föddes också våra unika Blomma- och Svamp-essenser, som är energisatta med månsken – “smidda av månsken”, vilket också förklarar varför vi väljer namnet “Månesmedja”

Behandlingar; Homeopati, Kinesiologi, Energetisk fjärrbehandlig

Det förar oss till vår erfarenhet som terapeuter.

Sascha


Sascha
studerade homeopati från 1998 – 2003 i Schweiz. Efter det åkte han för 6 månader till Mumbai, Indien,

för att fördjupa och stärka sina praktiska kunskaper på ett av de stora allmänna sjukhuserna (där allopatiska läkare och homeopater arbetar sida vid sida för att hjälpa cirka 1500 öppenvårdspatienter per dag) och på några privata praktiker. Sedan dess han har alltid arbeter som en homeopat för människor och djur.

Patricia


Patricia har sina ansatser i kinesiologi, hon arbetar med energisk arbete, blomme-essenser och även djurkommunikation.

Hon började med detta vis av praktisera i året 2013, när hon gjorde utbildning till djurkinesiolog. Efter det hon fördjupade och stärkade sin kunskap i kinesiologi och energisk arbete och arbetar nu sedan året 2015 100% och med hela sitt hjärta som terapeut för människor och djur.

Sedan några år förenar vi våra erfarenheter som terapeuter och kombinerar de, vilket bildar en underbar symbios, för att hjälpa våra patienter – både människor och djur.